Website laten maken waarop letten

digitale oplossingen op maat voor elke organisatie.

Websites, webshops, webapplicaties en apps.

Je website kan nog zo mooi en zo functioneel zijn; als niemand hem kan vinden, heeft hij geen waarde. De eerste check is dan ook of je website goed vindbaar is in de zoekmachines. In Nederland is dat met name Google. Want in ons land spelen andere zoekmachines amper een rol.

De meeste webmasters weten wel of hun site goed vindbaar is in Google, omdat het zo belangrijk is. Maar als je wilt controleren hoe je ervoor staat, is de makkelijkste manier om in een ‘incognito’ venster van je browser te zoeken op je belangrijkste trefwoorden. Waarom in een incognito venster? Omdat als je in een Google account bent ingelogd, zoals Gmail, de zoekresultaten op jouw gedrag worden afgestemd. Dat kan een sterk vertekend beeld geven.

Meer informatie haal je uit Google Webmaster Tools onder het menu item ‘search traffic’. Daar krijg je een overzicht van de gemiddelde zoekpositie voor de trefwoorden waarop mensen je website hebben gevonden. Ook zie je de doorklikratio (CTR), hoe vaak je site wordt getoond in de zoekresultaten en hoeveel kliks naar je website dat heeft opgeleverd.

Google is heel duidelijk in wat ze van websites verwacht als die hoog willen scoren. Namelijk:

 • Dat ze in dienst van de gebruikers staan.
 • Dat de inhoud van hoge kwaliteit is.
 • Dat de technologie snel en veilig is.
 • Dat Google de inhoud goed kan indexeren.

Meer informatie Bekijk ons werk Onze werkwijze
Website laten maken waarop letten
responsive websites intro

Website design

Het uiterlijk van je website bepaalt in diezelfde 8 seconden van hierboven gelijk ook wat de bezoeker bij jouw organisatie voelt. Je krijgt echt maar één kans op een eerste indruk. Zorg daarom dat het een goede is.

Een goede website vergroot de merkbeleving van je organisatie. De inhoud en de vormgeving van je website versterken jouw merk.

Een goede website is dan ook uniek voor jouw organisatie ontworpen. Geen standaard template dus. Want, wat als een concurrent precies hetzelfde template gebruikt?

Onderstaand template voor een tandartsenpraktijk is spotgoedkoop. Maar als andere tandartsen in de buurt hetzelfde template gebruiken, kost het je wel je merkbeleving.

Is de nieuwe website eenvoudig te optimaliseren voor de zoekmachines? Erg belangrijk, want via zoekmachines kun je veel potentiële klanten binnenhalen. Als hier geen rekening mee gehouden wordt loop je veel bezoekers naar de website mis en grote kans dat dit ervoor zorgt dat de doelstelling van de nieuwe website niet gehaald gaat worden.

Daarbij moet de website technisch goed zijn opgebouwd zodat de zoekmachines de website waardeert. Denk hierbij aan:
 • URL structuur en lengte
 • Dynamische URL’s
 • Laadsnelheid, paginagrootte
 • Server responsetijd
 • HTTP / HTTPS versies en statuscode
 • Duplicate rel = “canonical” code
 • Mobiel vriendelijkheid
 • Rich Snippets (dit zijn toevoegingen aan de standaard resultaten (een titel, URL en omschrijving) die zorgen voor een verrijkte zoekresultatenpagina)
 • Kies voor een ‘open source CMS’

Wil je zelf de mogelijkheid om gemakkelijk content zoals teksten, artikelen en meer toe te voegen aan de nieuwe website dan is het nodig om gebruik te maken van een goed CMS (Content Management Systeem). Een ‘Open Source CMS’ is hiervoor zeker aan te raden. Deze worden namelijk vaak geüpdatet door een grote community van developers en hierdoor gaat de site met de tijd mee. Goede voorbeelden van Open Source CMS zijn: WordPress, Joomla, Magento en OpenCart. Hiernaast is het mogelijk om gemakkelijk over te stappen naar een andere websitebouwer als je hier niet tevreden over bent.

Website laten maken door Nexxite? Neem contact op.

portal4

Digitale specialisten

We gaan graag vrijblijvend met je in gesprek over de mogelijkheden.
Neem contact met ons op, stuur een e-mail aan info@nexxite.nl of bel ons: 085-1301476
 
Onze plus punten waar jij van profiteert

 • Eerste brainstorm sessie altijd kosteloos en vrijblijvend
 • 20 jaar ervaring met een team van specialisten
 • Werken op basis van een vaste prijs vooraf, dus geen verrassingen achteraf
 • Hanteren een no-nonsense aanpak. Open, duidelijk en concreet
 • Geen ingewikkelde langdurige contracten, alle diensten vrijblijvend opzegbaar
 • Full service internetbureau. Begeleiding van A tot Z
 • Persoonlijk contact is een voorwaarde voor succes
 • Inzet van onze kennis voor jouw organisatie
 • Beschikken over een server netwerk in een groen datacenter
 

Inspirerend werk

NVZ - Acuut zorgportaal
NVZ - Acuut zorgportaal

Een infographic toont hoe zorgverleners in de acute zorg met de webapplicatie 'Acuut Zorgportaal' in één oogopslag zien in welk ziekenhuis een patiënt terecht kan.

Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg. Een modern en communicatief intranet.
AMWML - Een sociaal intranet.

Nexxite ontwikelde voor Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg een modern social intranet dat mensen verbindt en informatie en processen deelt.

Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). De digitale staat van uw ziekenhuis.
NVZ - De digitale staat van uw ziekenhuis.

Op de website www.hoeonlineisjouwziekenhuis.nl maakt kenniscentrum Nictiz inzichtelijk hoeveel ziekenhuizen in Nederland al een patiëntenportaal aanbieden.

Nederlandrechtsstaat - De grondwet online
Rijksoverheid - De grondwet online

Nederland Rechtsstaat is een platform voor dialoog en beoogt voor een breed publiek niet alleen de tekst van de Grondwet, maar vooral de uitleg van de Grondwet en de werking van de democratische rechtsstaat tot leven te brengen.

Meer weten over de mogelijkheden

Of je nu online advies nodig hebt of een nuchtere bouwer zoekt. Menno denkt graag met je mee. Laat hem weten wat hij voor je kan doen en hij belt of mailt je snel.

Je kunt hem ook zelf bellen op 085-13 014 76 of mailen via info@nexxite.nl.

Delen