Technische SEO

SEO begint bij de basis van de website: de techniek

Bij het optimaliseren van de website kijken we eerst naar de techniek van de website. Dit is de laag die je doorgaans als gebruiker niet ziet. Wanneer de website techniek goed in elkaar steekt, heeft het optimaliseren van je overige SEO aanpassingen, zoals het creëren van content en linkmanagement, meer effect.

Is jouw website technisch in orde? Dan is hij beter te indexeren voor zoekmachines. Bovendien is de website dan gebruiksvriendelijker, wat een positief effect heeft op de zoekresultaten van jouw website. Door de SEO techniek van je website te analyseren, ontdek je direct concrete punten die verbeterd kunnen worden door jou, je webbouwer en ons.

Een zoekmachine beoordeelt de techniek van jouw website op basis van drie onderdelen: structuur,  gebruiksvriendelijkheid en snelheid.

Structuur
Hoe zit de structuur van jouw website in elkaar? Is de website logisch opgebouwd om de aandacht van de klant te trekken en om de klant te voorzien van de juiste informatie? Bijvoorbeeld door landingspagina’s die gefocust zijn op bepaalde informatie voor de klant. Ook de broncode die hier achter zit is belangrijk. Worden bijvoorbeeld alle pagina’s die Google niet mag indexeren ook geblokkeerd voor bezoekers? Als dit een rommeltje is zullen zoekmachines dit beschouwen als inefficiënt en dus niet gebruiksvriendelijk. Nexxite biedt je graag ondersteuning bij het analyseren van jouw websitestructuur. Wij zullen dan samen met je webbouwer kijken hoe we de structuur samen kunnen optimaliseren.

Gebruiksvriendelijkheid
De structuur heeft een direct effect op de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Dit houdt in dat de klant goed door een website wordt geleid en dat hij het gebruik van de website als prettig en makkelijk ervaart. Als een klant lang moet zoeken naar de juiste informatie in jouw website heeft dit een negatief effect op de zoekresultaten van jouw website. Wij helpen je graag om de gebruiksvriendelijkheid van jouw website te analyseren en te verbeteren.

Snelheid
Snelheid is belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid van jouw website en de indicatie van jouw website door zoekmachines. Als jouw website traag reageert dan kunnen mensen daardoor geïrriteerd raken en juist weer weggaan. Daarom heeft Google enkele criteria voor snelheid opgesteld waaraan je moet voldoen. Voldoe je hier niet aan? Dan heeft de snelheid van de website negatieve gevolgen voor Google’s oordeel en de gebruikersvriendelijkheid. Nexxite heeft de juiste tools om de snelheid van jouw website te controleren en jou te helpen bij het optimaliseren.

Roadmap
SEO Check
Door middel van een check wordt de techniek van de website bekeken.

Adviesrapport
Wij maken een persoonlijk adviesrapport van de techniek achter de website, met hierbij de verbeterpunten

Implementeren
De verbeterpunten uit het adviesrapport kunnen door ons of jouw webbouwer worden doorgevoerd.

Resultaten
De snelheid en gebruiksvriendelijk van de website wordt opnieuw gemeten.

SEO diensten

SEO Techniek

Zoekmachines kijken naar de broncode en structuur van de website. Hiervoor stellen zoekmachines zichzelf de volgende vragen: kan een zoekmachine eenvoudig door de website navigeren? Is de website gebruiksvriendelijk? Wat is de snelheid van de website?


LEES MEER

SEO Content

Op welke zoektermen wil je graag online gevonden worden en welke termen sluit je graag uit? Via welke termen word je al gevonden en welke zijn wellicht nog (meer) interessant? Dit staat allemaal in de SEO-analyse van Nexxite. Het is van belang dat de content op jouw website aansluit op deze zoekwoorden.

LEES MEER

SEO Linkbuilding

Zoekmachines kijken tevens naar het linkprofiel. Het is dus essentieel om een kwalitatief- en strategisch linkprofiel op te bouwen. Wat houdt dit in? Een linkprofiel is het aantal links en soorten links die naar jouw website verwijzen op andere websites. Nexxite helpt je graag om dit linkprofiel op te zetten en/of te verbeteren.

LEES MEER

Heb je een vraag? Laat het ons weten...

Naam

Email

Bericht