SEO website laten maken

digitale oplossingen op maat voor elke organisatie.

Websites, webshops, webapplicaties en apps.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is ongelooflijk belangrijk voor websites. Wanneer je jouw webpagina’s optimaliseert, inclusief de snelheid en andere technische factoren, maakt het jouw website zichtbaarder voor mensen die zoekwoorden invoeren die zijn gekoppeld aan jouw product of dienst via zoekmachines, zoals Google.

De uitgebreide algoritme-updates van Google maken dit lastig. En de best practices van vandaag hebben alles te maken met relevantie en intentie. Hoe weet je wat belangrijk is en wat niet? Wat zijn de tactieken van goede blogwebsites en wat wordt als “old-school” beschouwd? Hoe kunnen we het blijven onderhouden?

Als je van plan bent om over te stappen naar een nieuw design of een nieuwe website, moet je rekening houden met een aantal technische aandachtspunten waar niet elke webbouwer kaas van gegeten heeft.

Meer informatie Bekijk ons werk Onze werkwijze
SEO website laten maken
responsive websites intro

Https of http?

Ten eerste, bepaal of je https of http wil gebruiken. In de meeste gevallen is het antwoord het eerste, aangezien dit ook een belangrijke rankingfactor is van Google. De vuistregel is dat als je ooit van plan bent om betalingen via jouw website te doen (bijvoorbeeld IDEAL), je ten minste een https-beveiliging nodig hebt.

Cannonical URL

Ook belangrijk om een canonical URL toe te voegen aan alle webpagina’s. Een canonical URL is de URL die de voorkeur geniet van een reeks pagina’s met vergelijkbare inhoud. Een veel voorkomend probleem van websites is dat 2 of meerdere pagina’s vrijwel identieke inhoud bevatten waardoor ze gezien worden als duplicate content. Een webdeveloper moet eraan worden herinnerd dat elk deel van de content toegankelijk is via slechts een landingspagina.

Websitesnelheid

Heel veel websitebouwers staan vaak onder druk en leveren een niet-zoekmachine vriendelijke broncode aan, die de paginasnelheid negatief beïnvloedt. Bij Nexxite houden we gelijk rekening met je laadsnelheid en zorgen ervoor dat bij de oplevering de website snel laadt.

Effectieve informatiearchitectuur

Het allerbelangrijkste van een goed geoptimaliseerde website is de interne architectuur van een website.

Een effectieve informatiearchitectuur is van cruciaal belang als je wilt dat zoekmachines jouw inhoud kunnen crawlen. Als crawlers geen toegang hebben tot de inhoud, dan kunnen ze deze niet goed rangschikken en kom je niet in de zoekresultaten voor. Vanuit een menselijk oogpunt is informatiearchitectuur belangrijk, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Waar mogelijk zou je moeten kijken om een platte sitestructuur te maken die pagina’s niet dieper dan 4 klikken van de homepagina houdt. Dat stelt zoekmachines en bezoekers in staat om inhoud te vinden in zo min mogelijk klikken. Alvorens wij starten met het ontwerp van een website houden we rekening met de interne linkstructuur. Vanuit een SEO strategische opzet beginnen we met het ontwikkelen van jouw website.

Gebruik ook een zoekwoord- en concurrentonderzoek om te bepalen welke pagina’s je moet aanmaken. De manier waarop pagina’s moeten worden gegroepeerd en verbonden, moet echter gebruikersgericht zijn.

Responsive design

Sinds 2016 heeft Google aangekondigd dat jouw website geïndexeerd wordt op basis van een Mobile First Index. Je rankings worden bepaald op basis van hoe je mobiel presteert en niet meer andersom. Sinds 2015 kwam het kantelpunt dat er meer mobiele zoekopdrachten waren dan desktop zoekopdrachten.

Daarom moet het doel op lange termijn zijn om een naadloze en consistente gebruikerservaring op alle apparaten te creëren. In het belang van dit doel kan een responsive ontwerp helpen bij het creëren van een perfecte gebruikerservaring. Nexxite houdt hier rekening mee en weet wat wel en niet goed werkt.

Optimalisatie meta tags

De title tag van jouw webpagina is de eerste stap van een zoekmachine en bezoeker in het bepalen van de relevantie van jouw inhoud, dus het opnemen van een zoekwoord in de title tag is van cruciaal belang.

Website laten maken door Nexxite? Neem contact op.

portal4

Digitale specialisten

We gaan graag vrijblijvend met je in gesprek over de mogelijkheden.
Neem contact met ons op, stuur een e-mail aan info@nexxite.nl of bel ons: 085-1301476
 
Onze plus punten waar jij van profiteert

  • Eerste brainstorm sessie altijd kosteloos en vrijblijvend
  • 20 jaar ervaring met een team van specialisten
  • Werken op basis van een vaste prijs vooraf, dus geen verrassingen achteraf
  • Hanteren een no-nonsense aanpak. Open, duidelijk en concreet
  • Geen ingewikkelde langdurige contracten, alle diensten vrijblijvend opzegbaar
  • Full service internetbureau. Begeleiding van A tot Z
  • Persoonlijk contact is een voorwaarde voor succes
  • Inzet van onze kennis voor jouw organisatie
  • Beschikken over een server netwerk in een groen datacenter
 

Tevreden klanten

Inspirerend werk

Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). De digitale staat van uw ziekenhuis.
NVZ - De digitale staat van uw ziekenhuis.

Op de website www.hoeonlineisjouwziekenhuis.nl maakt kenniscentrum Nictiz inzichtelijk hoeveel ziekenhuizen in Nederland al een patiëntenportaal aanbieden.

Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg. Een modern en communicatief intranet.
AMWML - Een sociaal intranet.

Nexxite ontwikelde voor Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg een modern social intranet dat mensen verbindt en informatie en processen deelt.

Nederlandrechtsstaat - De grondwet online
Rijksoverheid - De grondwet online

Nederland Rechtsstaat is een platform voor dialoog en beoogt voor een breed publiek niet alleen de tekst van de Grondwet, maar vooral de uitleg van de Grondwet en de werking van de democratische rechtsstaat tot leven te brengen.

NVZ - Acuut zorgportaal
NVZ - Acuut zorgportaal

Een infographic toont hoe zorgverleners in de acute zorg met de webapplicatie 'Acuut Zorgportaal' in één oogopslag zien in welk ziekenhuis een patiënt terecht kan.

Meer weten over de mogelijkheden

Of je nu online advies nodig hebt of een nuchtere bouwer zoekt. Menno denkt graag met je mee. Laat hem weten wat hij voor je kan doen en hij belt of mailt je snel.

Je kunt hem ook zelf bellen op 085-13 014 76 of mailen via info@nexxite.nl.

Delen