14 februari4 minuten leestijd
14 februari4 minuten leestijd
Zijn Progressive Web Apps (of kortweg PWA) de toekomst van webontwikkeling? Hun belangrijkste verkoopargument is een soepele uitvoering op elk apparaat en de technologie die is gebaseerd op het idee om de webbrowser als een besturingssysteem te behandelen. Moet je opgewonden raken? Is deze technologie voor jou? Laten wij het uitzoeken.

Wat is PWA - Progressive Web App
Ze zijn al jaren een van de populairste trends in technologie. Ik geloof dat we uiteindelijk van de term progressieve web-apps af zullen komen ten gunste van alleen web-apps. Ze zullen de standaard zijn voor webontwikkeling in het algemeen.

Wat doen ze? Ze leveren waarde aan uw gebruiker vanaf het eerste contact met uw app. De internetbreedband- of smartphone-specificaties van de gebruiker maken geen verschil. De ervaring is precies zoals het zou moeten zijn, ongeacht de omstandigheden.

Hoe is dat mogelijk? Er is veel technologie betrokken bij het sneller dan gewoonlijk leveren van de inhoud (ook bekend als de ervaring).

PWA is gebaseerd op progressieve verbeteringen van uw toepassing. Elke webpagina begint met HTML en dit is de meest eenvoudige laag die de waarde kan opleveren. Deze laag is verantwoordelijk voor tekst en basispositionering. Een pagina op basis van pure HTML zou zwart en wit zijn. In de meeste gevallen is dit voldoende om de waarde te leveren: het nieuws, de artikelbeschrijving in uw webshop. Elke laag daarna - CSS-stijlen, JavaScript, pushmeldingen, geolokalisatie, enzovoort - zorgt voor een progressieve verbetering.

U kunt de waarde van de eerste laag behouden, ongeacht de omstandigheden, omdat de browser het nieuwe besturingssysteem is. In de wereld van iOS, wanneer we een native applicatie bouwen, probeert Apple functies als 3D-touch te implementeren. 3D-aanraking is alleen beschikbaar op iPhone 6S en hoger. We moeten ervoor zorgen dat de app nog steeds bruikbaar en gebruiksvriendelijk is op iPhone 6 en oudere apparaten. Dit is ook een voorbeeld van progressieve verbetering - we voegen ervaringen toe wanneer de gelegenheid zich voordoet, maar verminderen deze wanneer dat niet het geval is.

Geen enkel code kan uw webapp progressief maken. Het is een verschuiving in ontwerp, in ontwikkeling en testen die binnenkort een standaard in webontwikkeling zal worden. Er zijn goede redenen waarom je niet achter moet blijven.

PWA en uw bedrijf
Goedkopere native-ervaring op basis van native API's in moderne browsers.
Progressieve web-apps zijn niet duurder dan native applicaties en kunnen door elke mogelijke smartphone-gebruiker ter wereld worden gebruikt - het maakt niet uit of hun systeem van keuze iOS of Android is.

Hoge conversieratio's, unieke actieve gebruikers, hogere retentie en lager bouncepercentage.
Deze statistieken zijn strikt gecorreleerd met een app-snelheid. Progressieve web-apps zijn gericht op snelheid en levering aan elke gebruiker.

Heeft u een sociaal bewijs nodig?
Flipkart - een Indisch e-commercebedrijf - bracht hun progressieve webapp uit en meldde een toename van 300% in tijd die gebruikers in de webapp doorbrachten, een 40% hoger herbetrokkenheidscijfer, 70% hogere conversieratio en een 30% lager datagebruik .

AliExpress heeft hun nieuwe progressieve web-app uitgebracht en een verhoogd conversiepercentage voor nieuwe gebruikers gemeld met 104%. Ze verdubbelden de klantenbasis op mobiel!

In dit artikel vindt u meer informatie over praktische voorbeelden van Progressive Web Apps: '10 populaire bedrijven met een Progressive Web Apps'.

Wanneer heb je PWA nodig?
Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zich moet concentreren op progressieve web-apps. Maar er zijn een paar soorten applicaties die ik me niet kan voorstellen niet te worden ontwikkeld als een progressieve web-app - het zou een groot verlies voor uw bedrijf zijn als u een andere aanpak zou kiezen.

Als u een e-commerceplatform aanmaakt .
Zeker focussen op PWA. Het heeft een directe impact op uw inkomsten.

Als u gebruikers uit ontwikkelingslanden target.
Vergeet niet dat als u in een ontwikkeld land woont en uw bedrijf creëert, u altijd verwend zult worden door uw 4G-verbinding, overal beschikbare WiFi en de nieuwste iPhone 7 of Samsung Galaxy S7 in uw hand. Als u Afrika target, gebruikt en test u uw app op een oudere smartphone met een 2G-verbinding. Dan zul je zien hoe belangrijk het is om je app progressief te maken.

Als u een web-app aan het bouwen bent en verwacht veel mobiele gebruikers te hebben .
Maak het leven gemakkelijker voor uw gebruikers. Implementeer de state-of-the-art technologieën die zijn ontworpen voor progressieve web-apps zoals servicemedewerkers en pushmeldingen. Hierdoor wordt uw webapp sneller native en sneller en blijven uw gebruikers betrokken.

Conclusie over PWA.
Progressive web-apps veranderen het web voor onze ogen. U kunt verbazingwekkende casestudy's van grote bedrijven bekijken die laten zien wat een geweldig effect progressieve web-apps hebben op hun bedrijf en inkomsten.

Deze trend maakt van de internetgebruiker de eerste klas burger van mobiele apparaten. Native API's in browsers zullen uiteindelijk het potentieel van native applicaties bereiken (of er heel dicht bij zijn). Het is niet de moeite waard om een ​​native applicatie te ontwikkelen, tenzij deze is geschreven in uw bedrijfsmodel (zoals Snapchat, Uber of Instagram).

Nog steeds afvragend of uw bedrijf kan profiteren van de progressieve web-apps-technologie? We kunnen een diagnose voor je stellen. Stuur ons gewoon ergens een regel.


Ook een website laten maken? Hoger in de zoekmachines? of gewoon een converterende video
Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!
 • 16 november5 minuten leestijd
  Webportaal - Wat kun je er mee
  Een webportaal is een speciaal ontworpen website die vaak dient als enig toegangspunt voor informatie. Het kan ook worden beschouwd als een bibliotheek met gepersonaliseerde en gecategoriseerde inhoud. Een webportaal helpt bij het zoeken in navigatie, personalisatie, notificatie en informatie-integratie en biedt vaak functies als taakbeheer, samenwerking en bedrijfsintelligentie en applicatie-integratie.
 • 02 januari5 minuten leestijd
  Wat is Duckduckgo en wat moet ik er mee
  Duckduckgo is een zoekmachine die zich onderscheidt van zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo, omdat het anoniem zoeken mogelijk maakt. Daarnaast houdt Duckduckgo geen profiel bij van jouw zoekopdrachten, zodat iedereen altijd dezelfde resultaten te zien krijgt.
 • 16 november1 minuten leestijd
  Voice kan searchmarkt ontwrichten
  Wat gaat voice doen voor search en wie wordt de grootste platformleverancier?”, vraagt Casper Scheffer van PwC. Als voice verschuiving oplevert in search heeft dat enorme impact.
 • 29 maart1 minuten leestijd
  Chrome gaat standaard https in adresbalk gebruiken
  De volgende versie van Google Chrome zal standaard https in de adresbalk gebruiken.
 • 16 november3 minuten leestijd
  Renderforest, gratis online videomaker
  De online videomaker Renderforest is echter anders.
 • 22 april1 minuten leestijd
  JSON-LD gestructureerde gegevens en welke Google gebruikt
  Is het mogelijk om gestructureerde JSON-gegevens onder in plaats van de? Het lijkt goed te werken voor veel websites.