Google Webmaster Tools is een platform waarmee je je website kunt laten communiceren met Google. Zo zal Google jou vertellen of ze je website correct kunnen indexeren, of de structuur van je website duidelijk is en of ze gecharmeerd zijn van je backlink-praktijken, of niet. Daarnaast kun je 404fouten herstellen en sitemaps doorgeven.
Als website eigenaar is het cruciaal om alle statistieken van je website inzichtelijk te hebben en daarbij ook te weten hoe goed je website het doet in Google. Het valt me op dat veel website eigenaren niet goed weten hoe goed hun website scoort in de ogen van Google en wat eventueel verbeterpunten zijn.
Natuurlijk is het belangrijk dat je constant bezig bent met de zoekmachine optimalisatie van je website, dit kun je alleen al doen door te blijven bloggen. Werken aan zoekmachine optimalisatie heeft echter weinig zin als je niet weet hoe Google je website ziet. Daarvoor heb je Google Webmastertools nodig. Wat doet Google Webmastertools?> In Webmastertools kun je vele verschillende aspecten van je website bekijken zoals:
Over welke onderwerpen Google denkt dat je website gaat
Waarom is dit zo interessant? De reden dat ik dit zo interessant vind is dat het je inzicht geeft in hoe Google je website ziet en hoe goed je website het doet bij Google. Ik hoor dat liever van Google dan dat ik zelf moet gissen en hier mijn beslissingen op moet baseren. Mochten er fouten in de code van mijn website zitten dan kan ik mijn technische man op de hoogte stellen dat er reparatiewerkzaamheden moeten plaatsvinden.
Ook het beheren van de zogenaamde sitelinks kun je hier doen. Ik raad je aan om vandaag nog Webmastertools te integreren op je website. Webmastertools is niet iets wat je elke dag hoeft te checken maar eens in de week voldoet prima om een goed beeld van je website in Google te krijgen.
16 november1 minuten leestijd
6 eenvoudige technieken om de conversie van je website te boosten
Zes supereenvoudige technieken leiden direct tot meer conversie van de website. En het leuke: iedereen kan ze toepassen.
16 november2 minuten leestijd
Wat is Lorem ipsum en waar komt het vandaan
Iedereen heeft ergens "Lorem ipsum" gelezen of zelfs gebruikt. Maar waar komt de uitdrukking precies vandaan en wat zou het betekenen?
22 april1 minuten leestijd
JSON-LD gestructureerde gegevens en welke Google gebruikt
Is het mogelijk om gestructureerde JSON-gegevens onder in plaats van de? Het lijkt goed te werken voor veel websites.
16 november1 minuten leestijd
Wat je moet weten over structured data
Structured data leeft nog niet, concludeert Brent Meulenberg, maar onder webbouwers proeft hij wel de behoefte aan meer informatie. Daarom een overzicht van de basis van structured data, de voordelen en hoe ermee aan de slag te gaan
16 november1 minuten leestijd
Binnenkort WordPress 5 met Gutenberg editor
Dit jaar wordt de nieuwste WordPress-versie verwacht: WordPress 5.0 met Gutenberg-editor. Wat gaat er veranderen, hoe gaat de nieuwe back-end omgeving eruit zien en wat zijn de voor- en nadelen? We vertellen je er alles over!
20 april10 minuten leestijd
9 effectieve backlinking-strategieën voor 2020
Linkbuilding is een essentieel onderdeel van het opbouwen van het concurrentievermogen van uw website. De kwaliteit van de links die u maakt, overtreft altijd de kwantiteit.
Software diensten
Met behulp van bewezen technieken ontwikkelen we software oplossingen die het leven van mensen verbeteren en organisaties succesvoller maken. Betaalbare software voor elke organisatie.
Ontwikkel platform
Met Xiteforce bouwen wij sneller en goedkoper uw maatwerk software. 24x7 in de cloud. Een betaalbaar ontwikkel platform volgens de Agile methode. Voor kleine en grote software toepassingen.
Ondersteuning
Wij zorgen voor proactieve ondersteuning op onze diensten en bieden cloud-hosting aan in eigen beheer. We staan 24x7 klaar om te helpen. Creëren, leren en delen van kennis.