Gemeente Maastricht kiest voor Nexxite
vrijdag 16 november 2018 in Websites

Gemeente Maastricht kiest voor Nexxite

In navolging van eerdere gemeenten heeft Maastricht gekozen voor het online platform Nexxite Internet voor het online faciliteren van de naschoolse activiteiten. Dit platform biedt sinds 2010 in samenwerking met Stichting Doejemee  een website waar naschoolse activiteiten binnen de regio worden aangeboden en waarop direct kan worden ingeschreven. Het platform biedt voor de beheerders een makkelijk en toegankelijk administratief systeem.

Gemeenten Maastricht en KIX
Stichting KIX (Kids X-plore) start in 2013 als het centrale co√∂rdinatiepunt voor  naschoolse activiteiten voor alle kinderen in de gemeente Maastricht. Via een centraal co√∂rdinatiepunt werken onderwijs, kinderopvang en peuterspeelzaalwerk samen om op professionele wijze naschoolse activiteiten in de wijk aan te bieden, toegankelijk voor alle kinderen in Maastricht.  

Naschoolse activiteiten bestaan uit kennismakingstrajecten met activiteiten op het gebied van sport, spel, cultuur, creatieve vormgeving, natuur, techniek, theater, dans en muziek. Deze activiteiten vinden plaats na schooltijd, in of nabij het schoolgebouw of de opvanglocatie. Via KIX leren en ontdekken kinderen door het zelf te doen!
 



Gerelateerde artikelen

Delen