Personalized video

Klant data gedreven videos.

Elke klant zijn eigen video met een gepersonaliseerde boodschap. Statistieken als 75% hogere click-through rate en 45% hogere koop intentie zijn niet uitzonderlijk.

Wat is gepersonaliseerde video?
Gepersonaliseerde video geeft je de kans om persoonlijk afgestemde video's te sturen naar je klanten. Met gepersonaliseerde video spreek je de kijker niet alleen persoonlijk aan, maar je kunt zelfs de complete content afstemmen op de behoefte van de kijker. Benieuwd op welke manieren jij jouw video kan personaliseren? Kijk dan eens naar deze vormen van gepersonaliseerde video:

Mogelijkheden van personalisatie
Persoonlijke tekst
Spreek je klanten aan in de video, bijvoorbeeld door ze persoonlijk welkom te heten. Ga een stap verder door de gegevens van de klant te gebruiken. Leg bijvoorbeeld een factuur uit met daarin de daadwerkelijke gegevens van jouw kijker in plaats van fictieve cijfers.

Scènepersonalisatie
Is het belangrijk dat je kijkers zich visueel herkennen in de getoonde scène? Met scènepersonalisatie zorg je dat je kijker de scène te zien krijgt die voor hem relevant is. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende woon- en gezinssituaties filmen, of acteurs met verschillende leeftijden, en vervolgens je kijker de video laten zien waarin de getoonde situatie de meeste herkenning oproept.

Gepersonaliseerde audio/voice-over
Spreken er klanten een andere taal? Met audiopersonalisatie past de voice-over zich aan de taal aan. Dit kan automatisch worden geselecteerd op basis van de gegevens in je database, maar je kunt ook je kijker de optie geven om dit zelf nog aan te passen.

Persoonlijk beeld
Naast tekst is het ook mogelijk om ‘stilstaand’ beeld in de video te personaliseren. Bijvoorbeeld door je kijkers zelf een foto te laten uploaden.

De voordelen van gepersonaliseerde video

Hoge conversie
Een gepersonaliseerde video wordt vaker volledig afgekeken, zorgt voor een hogere click-through-ratio, zorgt voor een 45% hogere koopintentie en een stijging van 19% in sales.

Relevant
Goor de volledig afgestemde inhoud is alle zichtbare informatie relevant voor de kijker. Alles wat je ziet doet er toe. Zo blijft het interessant en blijft de kijker zijn aandacht er bij houden.

Persoonlijk
Iedereen houdt van aandacht helemaal wanneer dit persoonlijk is. Het zorgt voor een sterkere band tussen de kijker en jouw bedrijf.

Onderscheidend
gepersonaliseerde video is nieuw en verrassend.

Heb je een vraag? Laat het ons weten...

Naam

Email

Bericht