Content strategie

Voor het creëren van overzicht, structuur en continuïteit in content

Een goede contentstrategie helpt je bij het creëren van meer duidelijkheid en overzicht in alle contentmarketing activiteiten. Door vast te leggen welke inhoudelijke content we gaan maken, voor welk moment en voor welk kanaal, wordt er structuur gegeven aan de huidige contentmarketing.


Waarom belangrijk om een contentstrategie toe te passen?
Contentmarketing is gericht en bedoelt voor de lange termijn. Om de grootste slagingskans van je contentmarketing te behalen, heb je een plan nodig. Dit plan is de contentstrategie waarmee je in staat bent om het overzicht te behouden of krijgen op alle content werkzaamheden. Daarnaast zorgt de strategie voor samenhang tussen al je content activiteiten en helpt het je om de contentmarketing doelen te bereiken.

Proces voor het bedenken van een contentstrategie
Aan de hand van een contentstrategie start je met contentmarketing en content creatie. De taak is: content creëren die naadloos aansluit op wat jouw doelgroep nodig heeft. Naast het creëren van content is ook het onderhouden van de contentstrategie van belang: contentmarketing is een doorlopend proces en de wensen van je doelgroep veranderen continu. Om deze reden is het tevens van belang om de strategie en content hierop aan te passen en dus te veranderen. Alleen zo kan je juist inspelen op de wensen en behoeften van jouw doelgroep en kunnen de gewenste doelen behaald worden.

Roadmap

Doelen
Door realistische, meetbare doelen op te stellen weet jij waarop je de lange termijn moet richten.

Doelgroepen en hun doelen
Essentieel in je contentstrategie is inzicht in jouw doelgroepen en hun contentbehoefte.

Onderwerpen
De online communicatie concreet maken: Wat ga je vertellen? Dit moet naadloos aansluiten op de wensen en behoefte van de doelgroep.

Contentsoorten
Hoe ga je de content aanbieden en waarom? Denk bij soorten content onder andere aan een (blog)artikel, infographic, foto, video, podcast enzovoort

Planning
Overzicht van de content werkzaamheden per maand. Deze is afgestemd op relevante gebeurtenissen door het jaar, zoals Valentijnsdag, Tour de France enzovoort.

Ons werk

Fitness voor iedereen 

Fysiq fitness 

De mooiste keukens op maat 

Carmen Keukenstudio 

Architecten 

Ruimtemakers 

Resultaatgericht veranderen 

Top Limit 

Buitenschoolse opvang 

Kinso 

Transport en grondverzet 

Dirix Elsloo 

Hotel Restaurant 

Kasteel Elsloo 

Streekwijnen kopen 

Ceres Wijndomein 

Western Experience 

Western Experience 

Maatschappelijkwerk 

Maatschappelijkwerk Midden Limburg 

Heb je een vraag? Laat het ons weten...

Naam

Email

Bericht